joi, 28 noiembrie 2013

Minciunile lui Iehova - Ferti-vă de ”Martorii lui Iehova”

Comunicând cu mai mulți confrați ortodocși, am observat că această grupare, ”Martorii lui Iehova”, umblă prin orașe din România, împărțind pliante și cărți oamenilor, fără să spună de ce confesiune sunt, prin care încearcă să mintă și să inducă în eroare cetățeanul, chiar și eu i-am întâlnit pe stradă.

O întâlnire personală cu ”Martorii lui Iehova” a fost destul de liniștită la suprafață, dar după ce am început să intru în subiect, respectivii erau destul de porniți să plece la altcineva ( era clar că nu funcționa cu mine, trebuiau să-și facă norma ), în rândurile de mai jos vă voi prezenta dialogul dintre mine și niște așa ziși ”martori”:

Ei: Bună seara ! 
Eu: Bună să fie ! 
Ei: Vrem să vă oferim niște broșuri despre cuvântul lui Dumnezeu în contextul societății zilelor noastre. 
Eu: Bine ( luând pliantul l-am analizat razant și i-l înmânez respectivului ) ! 
Eu: Nu mi-ați spus de ce confesiune sunteți, nu v-ați gândit că aș putea fi deranjat ? 
Ei: Suntem Martorii lui Iehova, dar să știți că nu sunt diferențe între textul Biblic Ortodox și al nostru. 
Eu: Având în vedere că fondatorul ”Martorilor lui Iehova” nu avea studiu teologic și nu cunoștea Scriptura, cei de la Turnul de veghe mai apoi au modificat Scriptura pentru a fi în concordanță cu spusele fondatorului, eu sunt creștin ortodox și nu accept astfel de materiale ! 
Ei: ... bine ( și au plecat ) 

Vă voi prezenta prin textul de mai jos exemple de falsificare a Bibliei realizată de respectivii 

Sub conducerea lui Nathan H. Knorr (1905-1977) Societatea Turnului de Veghere a renunțat pentru o vreme la stabilirea/prezicerea de date și a apelat la o strategie diferită. Fiindcă multe dintre învățăturile lor erau infirmate cu ușurință de versete cheie ale Bibliei, Versiunea King James, Knorr și-a propus să publice o Biblie diferită pe care Martorii să o utilizeze. 

Astfel, Biblia Societații Turnului de Veghere numită The New World Translation (NWT) (Traducerea Lumii Noi), modifică brutal multe din versetele care demonstrau erorile doctrinei Turnului de Veghere. Cel mai notoriu exemplu al acestor falsificări este Ioan 1:1, care în Versiunea King James (atât a Bibliei de limba engleza cât și orice altă limbă) declară cu claritate dumnezeirea lui Isus "Cuvântul era Dumnezeu", însă fiindcă Turnul de Veghere neagă dumnezeirea lui Hristos, Traducerea Lumii Noi redă același verset sub forma, "Cuvântul era un dumnezeu". 

Un alt exemplu se găsește în cartea Vechiului Testament, Zaharia, la capitolul 12, versetul 10. Iehova Dumnezeu vorbește aici și spune "își vor întoarce privirile spre Mine, pe care L-au străpuns", o referire profetică evidentă la crucificare. Fiindcă împlinirea de către Isus a acestei profeții arată că El este Iehova Dumnezeu, Societatea Turnului de Veghere a schimbat acest verset în Traducerea Lumii Noi pentru a reda, "ei vor privi la Acela pe care l-au străpuns", eliminând în felul acesta o altă referire la dumnezeirea lui Isus Hristos. 

Societatea a mai operat schimbări similare la multe alte versete care privesc dumnezeirea lui Hristos (vezi, Coloseni 1:16-20, Tit 2:13, Evrei 1:8). De asemenea, au mai fost modificate versetele care demască învățăturile false ale Societății Turnului de Veghere asupra unor subiecte ca, realitatea pedepsei veșnice (Matei 25:46) și personalitatea Duhului Sfânt (1Corinteni 14:14-16; 1Timotei 4:1; Iuda 19). 

În felul acesta Societatea Turnului de Veghere oferă Martorilor lui Iehova și potențialilor ei convertiți impresia că Biblia sprijină învățăturile ei eronate.

În concluzie, iubiți credincioși, nu acceptați astfel de materiale, aceștia sunt ”lupi imbrăcați în piele de oaie”, în schimb, îi puteți recunoaște și respinge cu ușurință, fiți puternici și statornici în Credința Ortodoxă, nu faceți compromisuri și nu acceptați sub nici o formă astfel de minciuni, ei sunt unii din înaintemergătorii lui Antihrist ! 
  
Mai jos vă voi pune niște cărți ortodoxe despre acești sectanți ( lectură usoară, ambele pot fi parcurse în maxim o oră ): 

*** Martorii lui Iehova 2 - Click aici ***

”Și multi profeți mincinoși se vor scula și pe multi îi vor amăgi.” 
Dt 13:3Mt 7:15Mt 24:5Mt 24:24Mc 13:3-13Lc 21:7-192Ptr 2:1

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Orice comentariu în discordanță cu Regulamentul blogului nu va fi aprobat !