duminică, 24 noiembrie 2013

Televizorul, dresorul omenirii

 ”Pâine şi circ”,  cam asta ne oferă televizorul, pornind de la faptul că un popor distrat și fără cultură poate fi controlat cu ușurință, în următoarele rânduri voi demonstra efectele negative ale acestui macinator de suflete la care 85% din populația planetei se închină zi și noapte. 

Televizorul este periculos nu numai pentru că ne arată rele, ci și pentru că ne învață să facem foarte multe feluri de rele, oferind chiar vaste posibilităti de "înaltă calificare" în toate domeniile malefice.

Dintre toate relele televizorului, două sunt cele mai mari:

1. Educația sexuală denaturată. 

    Oare câți dintre noi n-am observat comportamentul abuziv al celor ce apar pe micile ecrane ? Acum 50 de ani dragostea era manifestată pur, prin zâmbete ascunse și strângeri timide ale mâinilor.
     Astăzi  putem vedea o educație la nivel de subconștient denaturată din punct de vedere sexual, în care personajele principale întrec orice limită a decenței, zâmbetele, privirile tandre dispărând sau fiind înlocuite de scene de un erotism ieșite din comun, difuzate chiar la ore de vârf.

   Majoritatea am fost stânjeniți să luăm prânzul alături de familie pe fundalul unor asemenea emisiuni cu tentă sexuală care au ajuns la ordinea zilei, omul la început fiind indignat, iar mai apoi acceptând totul ca fiind firesc.
    Conchidem că se dorește o reeducare a maselor, ei vor că anormalul să fie normal, mă simt dator să spun că nu putem da curs unei astfel de inițiative, trebuie să luptăm împotrivă și să păstrăm puritatea sufletului protejând dragostea.

    Dragostea este singurul sentiment ce ne apropie de Dumnezeu, Dumnezeu fiind doar iubire, iar ei doresc distrugerea iubirii pure pentru a-l îndepărta pe om de Dumnezeu, iar prin comportamentul sexual denaturat omul dând naștere dramelor ce nu-și vor putea depăși condiția, generațiile următoare rămânând departe de Dumnezeu.

2. Calomnierea, judecarea si disprețuirea aproapelui, și prin aceasta distrugerea psihologică și sufletească a oricărei persoane, ca și compromiterea oricărei idei, intenții sau instituții benefice.

      Nimeni nu ajunge om de cultură pierzând timpul în fața micului ecran, ci citind cărti, tocindu-și coatele. Televizorul caută cu insucces să se substituie actului de cultură; dimpotrivă, s-a observat că interesul pentru carte dispare la copiii ce-și petrec timpul în fata televizorului.

    Un factor ce influențează psihic receptorul imaginilor este așa zisa lovitură de grație ce are o notă de dispreț incredibil de memorabilă pentru cel ce o percepe, mereu cel învins fiind răpus violent, fizic cât și moral, câștigătorul este semeț și mândru, acesta desființând adversarul.

    Toate acestea sunt pentru ca telespectatorul de rând să își cultive disprețul și puterea de a-i umili pe ceilalți, astfel vor putea ajunge asemeni eroului lor, judecând, disprețuind, dar “cu ce măsură vom măsuracu aceeaşi ni se va măsura” de Tatăl nostru cel ceresc, astfel ”nu judecați, să nu fiți judecați !”

Este televizorul vinovat de toate relele din lume? Oare el le-a adus? Nu. Dar el amplifică la maximum răul în lume, îl rafinează, îl generalizează, îi dă o putere pe care acesta nu a mai avut-o până astăzi. Răul exista și fără televizor, dar nu avea forța și întinderea pe care le are în prezent.

Televizorul nu este un singur drac, ci iadul întreg. Când a apărut televizorul marele stat major al iadului l-a primit ca pe cea mai plăcută surpriză din istorie. Nu se astepta ca însusi omul să-i procure invenția cea mai potrivită spre a-i dezvolta și finaliza toate intențiile sale infernale.

 Iubiți credincioși, la cei 19 ani ai mei am început să mă îndepărtez de această patimă căutând refugii în alte îndeletniciri mai practice, vă recomand să citiți o carte și în caz că nu aveți nici una la îndemână puteți procura una din ”Biblioteca electronică” a site-ului, ”click aici” pentru a o accesa .

"Nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui mamona" (Matei 6, 24).




Articol personal - Ioanid

8 comentarii:

https://fairytaleonacid.wordpress.com/ | 24 noiembrie 2013 la 22:49  

atât televizorul cât și calculatorul.

Unknown | 24 noiembrie 2013 la 22:51  

Ai mare dreptate, oricum poate trebuia sa spun Mass-media, dar televizorul e simbolic, acces la internet nu are tot pamantu :))

Anonim | 24 noiembrie 2013 la 22:51  

Pai si cu Trinitas Tv ce facem, ii dam foc?

Unknown | 24 noiembrie 2013 la 23:00  

Exista si programe pozitive, nu cred ca ai sa vezi pe Trinitas un comportament obscen sau alte asemenea. Si daca vreau sa vad slujba ma duc live si in direct la Biserica, nu pe TV, slujbele difuzate pe Trinitas sunt pentru cei ce nu se pot deplasa, dar ar vrea sa fie prezenti acolo, iar informatiile date sunt pentru a mai educa putin publicul, sa fim seriosi, sunt putini oameni ce au macar 3-4 lecturi teologice esentiale, astfel incat prefera sa stea pe Trinitas sa invete ceva nou, cum a invatat toate relele de pe alte canale, poate invata si ceva bun de pe Trinitas, deci... trage tu o concluzie ce facem...

Anonim | 24 noiembrie 2013 la 23:49  

Daca la 19 ani te crezi mare indrumator, te inseli! Mai cresti copile si dupa dati cu parerea! Si daca ti asa de mult, mergi la si te calugareste!

Unknown | 24 noiembrie 2013 la 23:56  

Ma bucur ca ai respectat regulamentul in primul rand. In al doilea rand nu ma cred mare indrumator, este opinia mea sustinuta de argumente vis-a-vis de Mass-media, opinia ta nu e sustinuta de nici un argument, asadar eu cum as putea baga de seama ca ma insel ? ( ai putea sa-ti dai si identitatea, nu port pica nimanui, eu sunt pentru exprimarea directa )

Anonim | 25 noiembrie 2013 la 00:02  

Nu conteaza cine sunt, dar in opinia mea, mai cresti si dupa invata lumea cum trebuie sa se comporte fata de biserica. Nu te judec, nu te critic, iti dau un sfat, tu poti sa-l asculti sau nu. Binele fie cu tine!

Unknown | 25 noiembrie 2013 la 00:15  

Opinia nefiind argumentata este egala cu zero pentru mine, eu nu pornesc o discutie fara sa am habar despre ce vorbesc, asa ca fara un argument mai solid decat ”iti dau un sfat...” pot doar sa-ti spun doar Dumnezeu sa te ajute si sa te binecuvanteze !

Trimiteți un comentariu

Orice comentariu în discordanță cu Regulamentul blogului nu va fi aprobat !