duminică, 1 decembrie 2013

Romania creștină ortodoxă

  Astăzi se împlinesc 95 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei și Maramureșului cu Regatul Român la Alba-Iulia, un moment istoric fundamental pentru evoluția României moderne. 
    
 Reflectând la semnificațiile acestui eveniment, acest moment în care s-a scris una dintre cele mai importante pagini ale istoriei noastre moderne, putem înțelege că Marea Unire nu a fost numai opera unor politicieni vizionări, ci rezultatul voinței unei națiuni întregi:  
  
 - 1 decembrie 1918 reprezentând împlinirea unui ideal istoric.  
 - concretizarea visului mai multor generații de români! Dincolo de simbolistica sa. 
 - Marea Unire a deschis calea către consolidarea economică a României și a fost un pas esențial pentru maturizarea instituțiilor democratice ale statului. 
  
 Sărbătorirea Zilei Naționale este în același timp și un prilej de reflecție, când trebuie să rememorăm valorile pe baza cărora a fost creat statul român unitar: credința, corectitudinea, respectul pentru lege și solidaritatea.  
  
 Să nu uităm că o națiune unită este fundația unui stat puternic și fără implicarea activă a cetățenilor în societate, fără determinare, nu putem avea o Românie puternică, o țara demnă și prospera. 
  


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Orice comentariu în discordanță cu Regulamentul blogului nu va fi aprobat !